Syrenen och det döda äppelträdet som fick nytt liv

För ett par veckor sedan gjorde jag mitt livs första Feng Shuikonsultation. Det var otroligt inspirerande och roligt. Jag fick komma hem till en familj som precis köpt en villa med en uppväxt och lummig trädgård. De ville ha lite tankar kring hur man kan göra i trädgården.

En fråga gällde en stor syrenhäck på över två meter. Skulle den vara kvar eller tas ner? Mitt förslag ligger någonstans mitt emellan. En uppvuxen häck kan man beskära så att det blir en otroligt fin inramning till trädgården. En tydlig entré till trädgården gör att både människor och chi (livsenergi) vill komma in. Tänk vad härligt att komma in i den här trädgården:

0b75cd1963922cb7f64330ab907aac34

En annan fråga under konsultationen gällde ett dött äppelträd. Det var nästan helt dött så när som på en gren som stod i full blom. Det var något poetiskt över det. Eftersom familjen verkade luta åt att vilja ha kvar det i sin trädgård har jag här också ett par idéer.

Ett dött träd kan bli en otroligt vacker spaljé åt en klätterväxt. Tänk vilken vacker kombination det blir av ett dött äppelträd med en mörk stam tillsammans med en klätterros med vita blommor. Inom Feng Shui vill man att det ska råda balans mellan yin och yang. Det ska alltså finnas en balans mellan ljust och mörkt, högt och lågt, hårt och mjukt, liv och död. Det döda trädet tillför mycket yinenergier i trädgården då det har en mörk färg, slingriga former i grenarna, och det faktum att det är dött. För att skapa balans behöver vi tillföra mer yang som finns i de levande, ljusa blommorna. Vill man tillföra ännu mera yangenergi kan man sätta upp en fågelholk. Holkens raka former och de levande fåglarna hjälper också till att balanserar upp. Tänk vad fint det skulle vara med en kombination av dessa ideer:

c4bab2d09bcb449a6bdcc5e79c7aaa0a
ca4ecfcdf47ced60126482b65ec55c1a

Leave a Reply