Hur blir man en fjäril?

Idag när jag var ute och gick i skogen fick jag sällskap av en fjäril. Den var alldeles svart. Precis innan jag såg fjärilen gick jag och tänkte på ett par problem som dykt upp tidigare under dagen och som fick mig att tvivla på min livsväg. Men så när jag såg fjärilen fick jag nytt hopp. Jag kände att jag kom på banan igen. Fjärilen är ju lite som Fågel Fenix. De står båda för pånyttfödelse. Jag kom att tänka på Maya Angelous dikt om fjärilar:

We delight in the beauty of the butterfly, but rarely admit the changes it has gone through to achieve that beauty.

Om vi vill växa och utvecklas (till vackra fjärilar) behöver vi gå igenom puppstadiet. Stadiet där vi kämpar med oss själva, brottas med vardagen, känner oss instängda i ett mörker utan att veta vad som ska komma härnäst och öva oss i tillit. Men, så en vacker dag, är vi fria. Vi har fått vingar och kan lämna puppan bakom oss.

Det jag landade i under min promenad är att jag vill vara en fjäril. Jag vill inte fortsätta vara en larv resten av mitt liv. Fångad av rädslor som håller mig tillbaka. Jag vill leva mitt liv fullt ut. Jag vill leva ett autentiskt liv som spelar roll. Och för att kunna göra det vet jag att jag behöver gå igenom puppstadiet.

andrew-claypool-559289-unsplash.jpg

How does one become a butterfly? You must want to fly so much that you are willing to give up being a caterpillar.- Trina Paulus

Är du en larv eller en fjäril? Kanske är du någonstans mitt emellan. Jag känner att jag är på väg, jag vill verkligen kunna flyga och känna att vingarna bär.

yuval-levy-671303-unsplash

Leave a Reply