Vad är Currylinjer?

Currylinjer kallas ibland för jordsstrålning. Det är ett rutnät av linjer som finns över hela jorden. Dessa linjer finns på ca 4 meters avstånd och tjockleken på linjerna varierar mellan 20 och 80 cm eftersom de pulserar. Där två linjer korsar varandra bildas ett Currykryss och där är det extra stark energi.

Att det heter just Currylinjer beror på att det var en läkare som hette Manfred Curry som kartlade dessa linjer. Kunskapen om Currylinjer är dock urgammal. Fram till 1700-talet byggdes hus med hänsyn till dessa linjer. Då byggde man husets väggar på linjerna och hade på så sätt bostadsytan inne i själva rummet fritt från Currylinjer och Currykryss.

Det kan vara bra att veta var Currylinjerna finns i våra bostäder. Anledningen är att de kan påverka vår hälsa och sömn. Du behöver inte vara rädd för Currylinjer men det kan vara bra att möblera så att du inte har din säng precis på en linje eftersom du tillbringar så mycket tid i sängen varje dygn. Samma sak gäller för din arbetsplats om du har ett kontor där du sitter väldigt många timmar.

I Tyskland har de lite bättre koll på Currylinjer och  har börjat återuppta denna urgamla kunskap. Där har man nämligen sett att patienter på sjukhus tillfrisknar mycket fortare när de inte ligger på Currylinjer.

När jag gör en Feng Shuikonsultation ingår det att mäta Currylinjer i sovrummet. En del märker inte av att de har sängen precis på ett Currykryss medan andra kanske sover dåligt eller vaknar varje morgon med ont i en kroppsdel som ligger precis på krysset. När man sedan flyttar ut sängen från Currykrysset blir sömnen ofta bättre och de som haft besvär med värk på morgonen slipper den.

IMG_20180611_153859.jpg
Pekarna rör sig när kroppen kommer in i ett Curryfält

När jag mäter Currylinjer använder jag metallpekare. Det är samma teknik som att använda slagruta (ni vet det urgamla sättet man kan leta efter vattendrag i jorden). Jag går på en linje åt nordost/sydost och därefter går jag åt nordväst/sydväst. När jag får ett utslag sätter jag en post it lapp på golvet. Genom att gå fram och tillbaka genom rummet några gånger i dessa riktningar blir det snart tydligt hur själva nätet ligger i hemmet.

IMG_20180611_154310.jpg
Jag markerar på golvet där jag får utslag med pekarna. Då kan man se var linjerna går.

Leave a Reply