Ljust och fräscht – men inte i sovrummet

Det ska bli så roligt att få inreda mitt nya sovrum. Vi flyttade in i lägenheten för tre månader sedan och nu har det äntligen blivit dags att ta itu med sovrummet. Just nu är det ljust och fräscht. Vitt på vitt. Men det fungerar inte för mig. Jag vaknar alldeles för tidigt eftersom rummet ligger i öster. Så när solen går upp är också jag vaken.

Fördelen med att vara sin egen Feng Shuikonsult är att jag vet vad jag behöver göra för att skapa ett harmoniskt sovrum. När jag la en Ba Gua över lägenheten såg jag att mitt sovrum ligger i området för “kunskap och självkännedom”. Området stärks av jordelementet. Det vill säga färger i jordtoner samt fyrkantiga former. Vid en djupare analys av området insåg jag att jag även behöver tillsätta mer vattenelement. Därför har jag nu bestämt mig för att måla väggarna i en blå färg.

Blått är en bra färg i sovrummet eftersom den får oss att komma till ro. Vill du inte ha blått går det bra med vilken kulör som helst som är kall eftersom de har drag av blått i sig. Visste du att blåa rum påverkar hjärtat så att pulsen går ner? Röda rum å andra sidan får hjärtat att slå snabbare. Det kan vara bra att känna till det här när vi inreder våra hem. Lugna rum kan med fördel inredas med kalla färger och rum för aktivitet kan målas i varma färger.

cof
Ljust och fräscht – men inte länge till! Nu ska här målas om.

Leave a Reply