Att följa flödet

Jag håller på att lära mig paddla. Eller jag håller på att lära mig att paddla nedströms. Att paddla uppströms är jag redan riktigt bra på. Det har jag gjort i hela mitt liv och om jag ska vara helt ärlig så är jag helt utmattad.

Jag hörde en så bra liknelse om hur livet är som en flod och att vi befinner oss i en kajak i floden (hörde den i Jess Livelys podd). I floden kan vi hantera situationen på olika sätt. Det som jag fastnade för var att många människor (jag ställer mig till denna skara) tror att livet handlar om att paddla uppströms. Att det vi strävar efter finns uppåt i floden. Att vi behöver kämpa hårt för att nå våra drömmar och mål. Att det krävs slit och hårt arbete om vi vill komma någonstans i livet. Men. Egentligen är det precis tvärt om. Allt vi vill ha finns nedströms. Det vi behöver göra är att lära oss släppa taget om prestation, krav och våra tänkande hjärnor som driver oss uppför strömmen. När vi istället börjar känna efter och följa vår intuition ändrar kajaken automatiskt riktning och börjar flyta med floden nedströms.

leo-rivas-25956-unsplash

Ett liv som följer flödet i floden är ett liv där vi lyssnar till vår själ och vårt hjärta. Det här är ju också helt logiskt om vi föreställer oss vårt hjärta som varje dag, varje minut, pumpar och håller igång vårt livsflöde i kroppen. Det är floden i vårt hjärta vi behöver lyssna till för att kunna släppa taget och följa med i flödet. Jess Lively pratar mycket om att vara i linje med sin intuition. Det är samma sak som jag kallar att känna in sin själ eller sitt hjärta. För när själen skapar är det på en helt annan nivå än det vi kan tänka fram med våra hjärnor.

samuel-ferrara-273041-unsplash.jpg

När vi befinner oss i floden och börjar flyta med krävs det alltså mindre muskelkraft eftersom vi får hjälp av det naturliga flödet. I stället för att använda tiden åt att kämpa emot kan vi i stället lyfta blicken och börja betrakta naturen runt omkring oss. Vi kan börja njuta av vår paddeltur i floden och vara lyckliga i nuet hela paddelturen och inte bara vid vårt skapade slutmål. Det blir en mycket behagligare tur och ett behagligare liv.

filip-mroz-169103-unsplash.jpg

Ett tips om du också vill leva mer i linje med dig själv och följa flödet är att kolla upp Jess Lively. Hon är superinspirerande!

Var får du din inspiration ifrån? Dela gärna dina tips i kommentarerna! ☺️🙏

Leave a Reply