Varför ska man lägga en Ba Gua?

Inom Feng Shui är en grundläggande del att lägga en så kallad Ba Gua över ditt hem. Om du inte vet vad en Ba Gua är så kan du läsa om det i mitt tidigare inlägg här.

Vi lägger en Ba Gua för att kunna påverka vårt liv samtidigt som vi får en balanserad och harmonisk inredning. Här är en enkel Ba Gua som visar var i hemmet de olika livsområdena finns. De olika färgerna representerar elementen som stärker området. Rikedom och välstånd är till exempel grönt, det betyder att träelementet stärker det området. Framgång är rött, det betyder att eldelementet stärker området och så vidare. Vill du veta mer om de olika elementen kan du läsa om dem här.

Framgång

Du kan antingen lägga Ba Guan på din planlösning så att ytterdörren öppnas i någon av de tre nedersta rutorna: Kunskap och självkännedom, Livsväg och karriär eller rutan med Stöd i livet och hjälpsamma vänner. Då har du lagt en tredörrars Ba Gua. Det är enklast att göra om lägger en Ba Gua själv. Om du däremot har en ovanlig planlösning eller om ytterdörren inte är placerad så att du kan gå rakt in i någon av de tre nedersta rutorna, då är det bättre att lägga en kompassBa Gua. Då utgår du från de olika väderstrecken och hur huset ligger i förhållande till dem.

Nu när du vet var de olika livsaspekterna finns i ditt hem är det bara att börja arbeta. Välj ut ett par, tre livsaspekter som känns mest relevanta för dig och titta på hur dessa ser ut i ditt hem. Är det områden som är välbalanserade och harmoniska eller är det områden som ofta blir röriga? För att skapa ett bättre flöde i varje område och i livet kan du:

  1. Rensa området på saker som inte gör dig glad.
  2. Sätt upp och ställ dit saker som ger positiv energi och som du förknippar med livsaspekten i området.
  3. Stärk området genom att ha lite extra av det element som stärker området.
  4. Se till att alla element är representerade i området – då kommer inredningen kännas balanserad.
  5. Vänta och se med förundran vad som händer. Var lyhörd så att du kan märka förändringar i de livsaspekter du arbetar med.

Leave a Reply