Dina kärnord och hur de visar sig i hemmet

Vad har du för kärnord i livet? Du vet, ord som du känner extra starkt för. Som du vill ska symbolisera dig och ditt liv.  Det kan till exempel handla om svar på frågorna: Hur vill du känna i livet? Vad vill du uppnå? Vad är viktigt för dig? Vad är din innersta längtan? Ge dig själv en stund och fundera på detta innan du läser vidare.

Under en tid har ett nytt motto kommit till mig: Jag vill bara vara jag. Varje gång jag tänker eller skriver dessa ord så drar jag en lättnadens suck. Det är som att jag kan andas ut. I så många år försökte jag vara någon annan. Inte medvetet. Inte heller någon specifik person. Men jag hade en känsla i mig att jag aldrig var tillräckligt bra. Så jag byggde mig en fasad av att vara duktig, pålitlig, storasysteraktig… ja ni förstår säkert vart jag vill komma. En massa egenskaper som jag trodde att jag behövde ha för att få existera i den här världen. Men så kom det en dag då jag bara kände: Nu får det vara nog. Jag orkar inte med alla dessa måsten; Jag vill bara vara Jag. Varken mer eller mindre. Vilken underbar känsla det var.

Så vad innebär det då för mig att bara vara jag. När jag lyssnar till vad min själ längtar efter så är det kontakt, flöde och kärlek. Det är mina tre kärnord just nu. Jag längtar efter kontakt med mig själv, med Gud och med min själsfrände. Jag vill också ha ett flöde i mitt liv och för mig betyder det att jag vill leva livet med lätthet utan att rädslor stoppar upp. Jag vill leva i tillit. Och sist men inte minst vill jag att kärlek ska vara en levande kraft i mig och i allt jag gör. Jag tror att den största och vackraste kärleken kommer från Gud och att det är den som helar oss människor. Men jag tror också att vi människor kan lära oss att älska på ett vackert och ärligt sätt och det är det jag vill lära mig. Att ta emot kärlek och att ge vidare kärlek.

Jag tror det är otroligt viktigt för oss människor att ha koll på våra kärnord och värderingar. Det är vår kompass i livet och om vi vet vad vi vill och värderar är det mycket lättare att leva ett liv som vi mår bra av på djupet. Eftersom jag arbetar med Feng Shui till vardags så ser jag kopplingen mellan hemmet och livet. Därför har jag nu två utmaningar att skicka med dig som läser det här:

  1. Vad är dina kärnord?
  2. Hur gestaltas dina kärnord i ditt hem?

När vi använder hemmet som en spegelbild för livet kan vi se om vi är på rätt väg eller inte. Om du inte kan hitta något i ditt hem som speglar dina kärnord är det ett tecken på att du behöver arbeta mer aktivt med dina värderingar och din innersta längtan. Om du däremot kan se att hela ditt hem är genomsyrat av dina kärnord, då är det en stor chans att du är på rätt väg och lever ett liv där din själ kommer till sin rätt.

cof
Här i mitt vardagsrum har jag påbörjat en gallerivägg. Meningen är att hela väggen ska fyllas av tavlor som symboliserar familjens kärnord. 
edf
Ett av mina kärnord är kontakt och det känner jag att den här tavlan förmedlar.

Om du vet vad dina kärnord är får du jättegärna dela med dig av dem i kommentarerna. Det är så givande att höra vad andra värderar och längtar efter.

Leave a Reply