Att be, få och visa tacksamhet – köksrenovering

För ett tag sedan såg jag en instastory med min favorityogalärare (Yoga with Adriene som även finns på youtube). Hon hade skrivit: Ask and you shall receive – literally. Orden drabbade mig direkt: Be, så skall du få. Det är Jesus ord till lärjungarna. Det här är ett av mina favoritbibelord som jag återvänder till många gånger.

Just den här dagen blev jag uppmuntrad av hennes ord och att hon menade att man bokstavligen behöver be om och fråga efter det vi vill ha. Så jag tänkte: Just det, om det är något jag vill ha i livet behöver jag ju fråga efter det. Det första jag kom att tänka på var att jag ville ha ny väggfärg till lägenheten. Så jag la ut en annons på en köp- och säljsida att jag önskade överbliven färg i vissa nyanser. Det dröjde inte länge förrän någon hade svarat att de hade 3 liter beige färg som jag kunde få mot avhämtning. Be, så ska du få. Tänk att det kunde gå så fort.

Dagarna gick och färgen blev stående av olika anledningar. En dag kom jag att tänka på allt jag vill göra åt vårat kök och kände mig lite nedslagen av att det kostar så mycket pengar och att köksrenoveringen därför blivit stående. Men så kom jag att tänka på att jag har ju en burk färg som bara står här hemma. En färgburk som jag fått av en vänlig själ, en gåva som jag inte tagit hand om. Jag kände att det fanns en direkt länk mellan att jag inte använt denna gåva och att mitt köksprojekt stannat av. För att få igång flödet igen kände jag att jag måste använda färgen om jag vill komma vidare.

Jag tror att det finns ett naturligt flöde i universum, i våra liv. Att det är meningen att vi ska kunna leva med lätthet. Men att vi ibland stannar upp det där flödet av olika anledningar. Jag har märkt att när jag är i bättre kontakt med själen så fungerar mitt flöde i livet också bättre. Saker flyter på. Erbjudanden kommer in. Människor kommer i min väg som leder till meningsfulla möten. Samtidigt tror jag det är viktigt att stanna upp och känna tacksamhet över detta flöde. När det flyter på och när vi får ta emot. När vi tar om hand om våra gåvor öppnar vi också för ett fortsatt flöde.

Här är en film från när jag håller på att måla, inreda och laga mat samtidigt. Fler bilder på före och efter kommer senare.

1 Comment

Leave a Reply