Clara Johansson – Kom igång med din rensningsfest

För snart två år sedan träffade jag Clara för första gången på ett café i Stockholm. En tid innan vårt första möte hade vi blivit instagramvänner då vi upptäckt varandras passion för hemmets möjligheter. Jag minns att det var så roligt att prata med Clara för att hon verkligen förstod vikten av att trivas med sitt hem. Hon hade arbetat inom socialtjänsten och sett hur människors psykiska (o)hälsa alltid reflekterades i deras hem. Det här var en av anledningarna till att Clara vidareutbildade sig till KonMari-konsult och började arbeta med att hjälpa människor få ordning på sina hem och på så sätt ökad livsglädje. Vi satt länge och pratade om detta och delade erfarenheter.

Eftersom en grundläggande rensning i ditt hem är a och o om du vill arbeta med Feng Shui så vill jag nu dela Claras ord om hur du kan komma igång att rensa i ditt hem.

Clara Johansson

KOM IGÅNG MED DIN RENSNINGSFEST – CLARAS 5 BÄSTA STRATEGIER

GÖR EN MÅLBILD

När du tydliggör för dig själv vad du har att vinna på att rensa då växer motivationen till att faktiskt sätta fart. Reflektera över varför du vill rensa ditt hem och vad du vill uppnå. Vilken känsla vill du ha i ditt hem? Vad längtar du efter?

SÄTT EN TIDSPLAN

Sätt en rimlig tidsplan för ditt rensningsprojekt och boka in dagar då du ska ägna dig åt att rensa. Planering är a och o för att vardagen inte ska komma emellan! Bestäm ett start och slutdatum. Kom ihåg att tänka realistisk!

TA ETT FÖRSTA STEG

Det svåraste är alltid att börja. Alla förändringar börjar med ett första steg. Börja smått med något du kan slutföra samma dag. Bryt ner dina stora ambitioner till små uppgifter som känns överkomliga. Om du exempelvis drömmer om ordning i hela hemmet, börja med att rensa och organisera dina kläder. När du är klar kan du gå vidare till nästa område.

TA FÖRE/EFTER BILDER

Sätt igång att fotografera och samla FÖRE-bilder på ditt hem, för snart är röran ett minne blott! När du sedan färdigställt ett område tar du en EFTER-bild. Det är så tillfredsställande! Och det gör det omöjligt att inte bli taggad på nästa rensningsfest!

FÖLJ EN RENSNINGSMETOD

Om du följer en strukturerad metod ser du snabbare resultat i ditt hem och det känns lättare att göra jobbet med tydliga instruktioner om hur du går till väga.

Vill du läsa mer om Clara och hennes arbete så hittar du henne genom att klicka här.

Leave a Reply