Energirensning – vad är det och hur gör man?

Har du någon gång kommit in i ett rum och känt att något är fel? Trots att det ser fint ut på ytan så är det något som inte riktigt stämmer. Det här beror på att väggarna i ett hem är inte några tomma ark, utan de innehåller information och bär på känslospår. Alla som har bott i hemmet och sådant som de har varit med om har lämnat avtryck. Det handlar både om positiva minnen och negativa upplevelser. Därför är det bra att då och då göra en energirensning, en symbolisk handling för att ge dig själv och ditt hem en nystart.

På min IGTV finns en film där jag gör en energirensning i vardagsrummet.

Du kan också göra en energirensning när du vill avsluta ett kapitel i ditt liv eller när du är på väg in i en ny fas. Exempelvis när du börjar ett nytt jobb eller när du går på semester. Efter en energirensning blir känslan helt annorlunda och du har möjlighet att sätta din egen prägel på hemmet.


Så här gör du en energirensning:

• Börja vid din ytterdörr och gå systematiskt till väga, rum för rum. Du kan gå medsols runt i ditt hem tills du har varit inne i alla rum och kommit tillbaka till ytterdörren.

• I varje rums hörn ska du klappa i händerna tre gånger. I ett rum med fyra hörn blir det alltså totalt 3×4=12 klapp. Det här steget får energierna att lossna från väggen.

• Samtidigt som du klappar i händerna kan du tänka, känna eller säga högt: ”Nu rensar jag ut den gamla energi som finns här inne.” Eller: ”Jag vill att allt gammalt, trögt, deprimerande, destruktivt (använd de ord som du själv associerar med rummet) försvinner från mitt hem.”

• När du har varit inne i alla rum, har klappat i alla hörn och kommit tillbaka till punkten där du började ska du gå ett varv till. Den här gången kan du tänka, känna eller säga högt: ”Nu samlar jag upp all gammal energi som har lossnat från väggarna.” Du kan också använda armen som är närmast väggen till att svepa med dig energin ut ur rummet. Föreställ dig samtidigt hur du med din arm energimässigt ”skurar” väggarna rena.

• När du kommer tillbaka till utgångspunkten tillsammans med den gamla energi som du har samlat in från alla rum, kan du symboliskt öppna ytterdörren och släppa ut energin från ditt hem.

• Nu är det dags för det sista varvet. Den här gången ska du ladda dina rum
med ny energi. Du kan välja specifika känslor för olika rum eller en och samma för hela hemmet. Tänk, känn eller säg exempelvis: ”Nu laddar jag det här rummet med kärlek, möjligheter och livslust.” Eller: ”Här inne vill jag känna kreativitet och arbetsro.” Ha gärna med dig rökelse eller en eterisk olja, för att få en extra dimension till rensningen. Doften stärker känslan av att något nytt har hänt.

På Instagram tv har jag en video som heter: “Energirensning – så gör jag”. Det är ett tips om du vill se hur det ser ut.

Leave a Reply