Badrum

Badrum i hyresrätt

Inom Feng Shui gör vi det bästa av det vi har att arbeta med. Om du bor i en hyresrätt eller inte har ekonomi att renovera badrummet efter din egen smak kan du arbeta med små medel för att uppnå stor effekt. Med kunskap om Feng Shui kan du alltid få till en fin balans och ett harmoniskt rum även om medlen är små.

Något av det viktigaste att tänka på när du inreder rum med avlopp är att tänka på att avlopp har en utsugande effekt. Energin sugs bildligt talat ut ur huset och det är livsaspekten som hör till detta Ba Guaområde som är värst drabbat. För att motverka denna effekt är det viktigt med träelement som har motsatt effekt – träelementet strävar uppåt och ser till att energin stannar i rummet och i livet.

 

IMG_20180707_210611_318
Förebild: Ett vanligt problem är att badrum är i obalans då det oftast är mycket vitt = metallelement och mycket vatten på grund av ledningar och avlopp = vattenelement.
IMG_20180707_210611_315
Efterbild: För att få ett balanserat rum behöver vi tillsätta jordelement = gärna någon möbel av brunt trä som i pallen här ovan. Vi behöver också tillsätta träelement = någon grön växt eller grönt duschdraperi och vi behöver tillsätta eldelement = t ex ljuskoppar i röda eller rosa toner eller en badrumsmatta i någon eldton som på bilden.