Barnrum

Feng Shui inför försäljning av lägenhet

Det här barnrummet låg i Ba Guaområdet för Rikedom och välstånd. Familjen som bodde här ville ha hjälp att komma igång inför en försäljning. De behövde mer pengar till handpenning av ny bostad och ville sälja sin gamla lägenhet. Det intressanta i det här fallet var att rummet innehöll mycket eldelement på grund av den starka orangea och cerise rosa väggfärgen. Rikedom och välstånd stärks av träelement och vattenelement, men försvagas av eldelement. Rent bildligt talat kan man säga att familjens pengar “brann upp” på grund av övervikt av eldelement i området. Känslan var att pengarna kom in men försvann lika snabbt igen.

Mitt förslag blev att ersätta den starka väggfärgen med en mildare grön ton. Den gröna tonen hjälpte hemmet att komma i balans och stärka upp området. Ganska snart efter förändringarna fick familjen bättre ekonomi och hittade snart sin drömbostad och försäljningen av lägenheten gick smidigt igenom.

IMG_20180728_143738_890
Förebild: Mycket eldelement och mycket mönster och leksaker
IMG_20180728_143738_894
Förebild
IMG_20180728_143738_895
Efterbild: En mild grön färg är träelement och stärker området för rikedom och välstånd. Kommentar till sängens placering: Många barn vill ha nära till dörren när de sover ensamma så att det känns tryggare att komma upp till föräldrarna på natten. Jag strävar alltid efter att anpassa möbleringen efter personerna som använder rummet. Hade det varit ett tonårsrum hade en naturligare placering av sängen varit med huvudändan på motsatt vägg.
IMG_20180728_143738_896
Efterbild: Fin balans mellan jordelement i trämöblerna, vattenelement i gardinerna, träelement i väggfärgen, metallelement i sängens vita färg och eldelement i den rosa taklampan.