Sovrum

Sovrummet är näst efter hallen det viktigaste rummet att inreda väl. Det är här du tillbringar en tredjedel av ditt liv. Även om du sover så påverkas kropp och själ av signalerna som rummet sänder ut. För att sova gott är det viktigt att sängen är placerad i kraftposition, att rummet är inrett med “snälla” mjuka former och textilier som gör att du kommer till ro och att du har en balans i färg och form. Viktigt i sovrum är också att lägga lite extra krut på kärlekstemat med stärkande symboler.

IMG_20180720_131010_074
Förebild: Regel nr 1 när du ska skapa god Feng Shui: Städa! Här står sängen dessutom i en svag position eftersom den står direkt i ett chidrag då den står under fönstret. Det ger en mycket otrygg känsla för personerna som ska sova i rummet.
IMG_20180720_131010_073
Efterbild: En behaglig mörkare väggfärg gör att vi kommer till ro på kvällen, den kan gärna vara blå eller grön som är lugnande. En härlig matta under sängen gör golvet inbjudande och mindre kallt. Sängborden på varje sida om sängen gör att det blir balans i rummet men också i relationen. Viktigt med gröna växter i sovrummet och här får bladen gärna vara “vänliga” – runda och små.